tantawya-طنطاوية
خلطة محشي جنااااااااااااااااااان، تعالي دوقي 5wz1qh10
tantawya-طنطاوية
خلطة محشي جنااااااااااااااااااان، تعالي دوقي 5wz1qh10
tantawya-طنطاوية
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.



 
الرئيسيةtantawyaأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 خلطة محشي جنااااااااااااااااااان، تعالي دوقي

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
banota tantawya
مشرفة قسم حواء
banota tantawya


المزاج : خلطة محشي جنااااااااااااااااااان، تعالي دوقي Frhan
البلد : خلطة محشي جنااااااااااااااااااان، تعالي دوقي Male_e10
انثى الحمل عدد المساهمات : 20
تاريخ التسجيل : 16/09/2011
العمر : 30

خلطة محشي جنااااااااااااااااااان، تعالي دوقي Empty
مُساهمةموضوع: خلطة محشي جنااااااااااااااااااان، تعالي دوقي   خلطة محشي جنااااااااااااااااااان، تعالي دوقي Icon_minitimeالسبت سبتمبر 17, 2011 8:11 pm

شوفي يا ستي دي شوية ملاحظات خلي بالك منها:
1- الخضرة لازم تكون كتيرة شوية
2- لا ترمي اعواد الخضرة الزيادة بعد تنظيفها
3- بلاش تسبيك خالص
4- اضافة الثوم للطماطم في الخلاط
5- استخدمي النعناع الجاف في الخلطة
6- اذا كنت بتستخدمي حلة الومنيوم حطي تحتها شياطة
ندخل بقى على الوصفة بالتفصيل:
المقادير دي لعمل 2 كيلو باذنجان..........
2 حزمة كسبرة خضراء
1 حزمة بقدونس
1 حزمة شبت
4 ملعقة صغيرة ملح
1/2 ملعقة توابل (اي اقل من ملعقة صغيرة) فلفل اسود
2 ملعقة توابل( بهارات)
1/2 ملعقة توابل (كمون)
2 ملعقة توابل( كسبرة ناشفة)
5 ورقات نعناع اخضر جاف
حوالي نصف كوب زيت ذرة
4 كوب ارز
1 ثمرة بصل كبيرة
حوالي 5 حبات طماطم طرية
1 ملعقة ثوم طازج مفروم
2 كيلو باذنجان ابيض
4 ثمرات فلفل رومي
الطريقة:
1- نظفي الخضرة عود عود واقطعي الجزء السفلي من العود بحيث يصبح الجزء المتبقي منه مع الاوراق قصير الى حد ما
2- اغسلي الاعواد اللي فصلتيها لوحدها والاوراق لوحدها
3- ضعي اعواد الخضرة في قاع الحلة اللي هتعملي فيها المحشي وحطي عليها شوية زيت ذرة حوالي معلقتين كبار
4- اغسلي الارز ثم ابشري البصلة وحطيها عليه
5- قطعي الخضرة بالسكينة وضيفيها للارز
6- اضربي الطماطم مع الثوم في الخلاط مع قليل جدا من الماء بحيث يكون الخليط غليظ القوام
7- ضيفي كل التوابل على الارز
8- ضيفي الزيت على الارز
*اخلطي كل المكونات مع بعضها جيدا ثم ابتدي بحشو الباذنجان والفلفل الرومي ورصيهم في الحلة فوق اعواد الخضرة
*بعد الانتهاء من
الحشو ضيفي كمية من شوربة الدجاج المغلية حوالي 3 كوب منها او لحد ثلث
الحلة، اذا كان ملح الشوربة قليل يجب اضافة 2 ملعقة توابل ملح اليها.
*ارفعي الحلة على النار لحد ما تغلي كويس وبعدين خففي النار بحيث تظل تغلي وغطيها واتركيها تستوي على نار هادية لمدة حوالي ساعة
*بعد ما يستوي المحشي فرغي الشوربة الزيادة من الحلة
*اغرفي المحشي وبالهنا والشفا.
مستنية رأيكم يا ريت حد يجرب ويقولي، بجد والله مش هتندموا خالص يا رب تعجبكم، و ما تنسوش الاستفتاء.
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
خلطة محشي جنااااااااااااااااااان، تعالي دوقي
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
tantawya-طنطاوية :: قسم الاسرة و المطبخ و الحياة الزوجية :: المطبخ-
انتقل الى: