banota tantawya مشرفة قسم حواء
المزاج : البلد : عدد المساهمات : 20 تاريخ التسجيل : 16/09/2011 العمر : 30
| موضوع: طاجن الباميه الجامد السبت سبتمبر 17, 2011 7:57 pm | |
| السلام عليكم ورحمة الله وبركاته الاكله دي جامده جدا مع عيش او رزحبه وحبه واوبشعريه كله ماشي المقادير والطريقه نص كيلو باميه متنظفه ومتقمعه نص كيلو لحمه ضاني اوبقري متقطعه صغير زي الشاورما بصل مفروم توم مفروم فلفل اخضر مفروم بصل جوانح وتوم متقطع صغير كوب عصير طماطم ليمونه ملح وفلفل ومكعب مرق اولا نجيب طاسه ع النار ونحط م ك سمنه ونشوح بيها اللحمه حتى يتغير لونها وبعدكده نضيف البصل المفروم ونقلب شويه ندبله وبعدين الفلفل الاخضر المفروم ونحط فلفل اسود ونقلب ونحط التوم المفروم ونقلب لحد ماتستوي اللحمه مش بتاخد وقت عشان متقطعه صغير
في طاسه تانيه نحط م ك سمنه ونحط عليها الباميه ندبلها يدو ب شويه وننزل عليها بالبصل الجوانح وندبله برده معاها وبعده نضيف التوم الشرايح وندبله وبس
بعدين نجيب طاجن الفرن اوبايركس نحط خليط اللحم وخليط الباميه ونقلبه مع بعضه ونضيف الملح ونضيف عصير الطماطم وعصير الليمونه وشوية فلفل اسود ومرقة الدجاج وتغطيه بورق فويل وعالفرن بعد نص ساعه تشيلي الفويل وتسيبيه كمان ربع ساعه في الفرن وبعدين تطفي وتدوقي احلى طاجن باميه والله تحفه كل ايلي يدوق ميبطلش يعمله ويارب يعجب الفتوكات الشاطرين انا اجي ايه جمبهم
ملحوظه لوبتحبي الصلصه كتير ممكن تزودي الطماطم بس هوكده خفيف ولذيذ للاسف مبعرفش انزل الصور كنت عملتلكم اغراء قبل ماتجربوه
ر
| |
|